Cirozel
Feb 2 2006, 01:57 PM
Ideea asta mi-a venit de mai mult timp, nu stiu daca a fost implementata in vre-un motor sau daca a gandit-o vre-un inginer pe undeva sau daca e vre-un proiect de care inca nu stim .
Ideea suna cam asa:
Cum ar fi daca fiecare supapa ar fi actionata independent de un ansamblu cu electromagnet care sa fie comandat de ECU. S-ar putea stabili cat de mult se deschide supapa, la ce turatii, si ECU sa comande cate din cele 2/4/5 supape/cil sa se deschida.Parerea mea e ca ar da motorului eficienta maxima la orice turatie, s-ar putea seta usor pt strada/ pista , si in general ar oferi o eficienta maxima + ca s-ar elimina axele cu came ( castig in greutate, minor, dar conteaza ) .
PS:Ma scuzati ca topicul asta e si pe 4tuning dar aici sunt sigur ca gasesc pareri mai pertinente decat " foarte tare frate" :evil:
Virgil_DZ1
Feb 2 2006, 05:04 PM
Dupa cate stiu BMW-ul are asa ceva de mai mult timp in program,nu mai au axele cu came si au comanda independenta,cred ca la noul V10 are deja asta .Nu am denumirea in cap momentan dar sigur gasim informati cu asta pe net daca te intereseaza,eu trebuie sa imi rascolesc hartoagele sa vad pe unde am schita motorului..
radu_lkv
Feb 2 2006, 05:16 PM
nu este chiar asa de simplu
la fortele, presiunile din motor, la turatiile si timpii de deschidere/inchidere ai supapelor, ai nevoi de electromagneti ffff puternici.
adica de bobine f mari, f performante, f scumpe..
apoi, ai nevoie de un curent de actionare f mare (multi amperi)..sursa de curent puternica
etc etc etc
daca exista este interesant de vazut
Cirozel
Feb 2 2006, 05:29 PM
Nu conteaza neaparat modul cum sunt actionate ci FAPTUL ca se elimina axele cu came si sunt actionate separat. Actionarea poate fi magnetica, pneumatica , hidraulica ,piezometalica , samd .
Dupa cum spuneam si in partea ailalta am vazut pe la tv nishte suspensii ( ceva foarte inteligent avea control complet la inaltima si duritate la suspensii...expensive shit am impresia ca era 1000 $ amortizorul cu substanta asta ) care contin o subsanta care trece de la lichid la solid foarte repede si prin diferite vascozitati daca e magnetizata, ma gandesc ca se poate folosii substanta asta
Asta inseamna pipi V-tec, pipi VVTi si toate sistemele de genu' asta , ar fi super , ar face eficient totul la motor dupa cum am mai spus
Virgil_DZ1
Feb 2 2006, 06:53 PM
(Cirozel)
Nu conteaza neaparat modul cum sunt actionate ci FAPTUL ca se elimina axele cu came si sunt actionate separat. Actionarea poate fi magnetica, pneumatica , hidraulica ,piezometalica
Cum am mai spus BMW-ul are asa ceva sau lucreaza la sistemul asta....
CrisRai
Feb 2 2006, 08:31 PM
(Cirozel)
Nu conteaza neaparat modul cum sunt actionate ci FAPTUL ca se elimina axele cu came si sunt actionate separat. Actionarea poate fi magnetica, pneumatica , hidraulica ,piezometalica , samd .
Dupa cum spuneam si in partea ailalta am vazut pe la tv nishte suspensii ( ceva foarte inteligent avea control complet la inaltima si duritate la suspensii...expensive shit am impresia ca era 1000 $ amortizorul cu substanta asta ) care contin o subsanta care trece de la lichid la solid foarte repede si prin diferite vascozitati daca e magnetizata, ma gandesc ca se poate folosii substanta asta
Asta inseamna pipi V-tec, pipi VVTi si toate sistemele de genu' asta , ar fi super , ar face eficient totul la motor dupa cum am mai spus
1000$ era litrul de substanta! toate ajustarile telescoapelor era controlata de un ecu si era in timp real(adica in timp ce masina rula) telescoapele au fost realizate special pentru armata americana(erau folosite/testate pe Hummer)
Razvan
Sep 18 2006, 01:40 PM
bmw lucreaza intr-adevar la un asemenea sistem in colaborare cu honda, insa sistemul se ocupa de colectarea datelor si transmiterea lor in timp real la ECU si in urma lor sa se i-a decizii cat mai bune tot in timp real privind avansul,intarzierea si inaltimea de ridicare a a fiecarei supape in parte. supapele nu vor fi actionate independent caci acest lucru este imposibil,nu datorita tehnologiei,ci datorita faptului ca legea de miscarea a unei supape este dependenta de cel putin o alta lege de miscare a altei supape.ele vor fi actionate in "echipe".
cioli
Feb 5 2007, 01:12 PM
noah ce zici de asta mai cirozel ? sacalii astia de la valeo ti-au furat ideea :evil:
radu
Feb 6 2007, 10:55 PM
alex_dpx
Feb 7 2007, 02:42 AM
Il cunosc personal pe cirozel,nu e genul sa fure de pe net si sa spuna ca e ideea lui.
Cirozel
Feb 12 2007, 02:50 AM
Nu am furat ideea deloc...e veche..mi-a basit mintea intr-o noapte de insomnie.... DPX si AL3xius pot sa confirme
sebastian
Feb 13 2007, 11:28 PM
Glumesti e de mult asta sunt BMW produse de ani buni care au asa ceva si mercedes vroia de anul asta sa fie serie iar F1 are in masa asa ceva.
Buna dimineata! Apa calda s-a inventat de mult si oricum erau iezerele.
(Cirozel)
Ideea asta mi-a venit de mai mult timp, nu stiu daca a fost implementata in vre-un motor sau daca a gandit-o vre-un inginer pe undeva sau daca e vre-un proiect de care inca nu stim .
Ideea suna cam asa:
Cum ar fi daca fiecare supapa ar fi actionata independent de un ansamblu cu electromagnet care sa fie comandat de ECU. S-ar putea stabili cat de mult se deschide supapa, la ce turatii, si ECU sa comande cate din cele 2/4/5 supape/cil sa se deschida.Parerea mea e ca ar da motorului eficienta maxima la orice turatie, s-ar putea seta usor pt strada/ pista , si in general ar oferi o eficienta maxima + ca s-ar elimina axele cu came ( castig in greutate, minor, dar conteaza ) .
PS:Ma scuzati ca topicul asta e si pe 4tuning dar aici sunt sigur ca gasesc pareri mai pertinente decat " foarte tare frate" :evil:
Cirozel
Feb 14 2007, 02:11 PM
Geez am intrebat si eu acum o gramada de timp nu trebuia sa-mi sari in gat asa. Nu stiam ca BMW are asa ceva :roll:
sebastian
Feb 14 2007, 04:48 PM
ok :wink:
HPower
Aug 20 2007, 02:00 PM
======>
http://www.racingcode.ro/ <===============
This is the default page.
If you see this page it means:
(*) the account is suspended, blocked or exceeded the limits. (most of the cases)
(*) the account is not configured properly.
For more information please contact support.at.1si1.ro
=============
tare omu` asta... nu are bani sa isi mai plateasca nici hostingul
radu
Aug 20 2007, 04:24 PM
Se mai intimpla si la case mari :wink:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.