Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Turbo pe motor aspirat.
HorsePower Community > ::horsepower.ro:: > Tuning > Turbo + NOS
81ERY
Nu stiu cati dintre cei cu motoare mai domestice de pe aici v-ati gandit la varianta asta. Eu am facut-o si cam in asta ar consta un turbo kit pt masina mea.

IHI Turbine
Intercooler
Blow-Off Valve
Stainless Steel Turbo Manifold
Stainless Steel Exhaust Diffuser
Stainless Steel Exhaust Down-pipe
Transmission Oil Cooler (auto transmission only)
Intake/Intercooler Piping
290CC Fuel Injectors (injectors are not direct fit, and will need splicing to fit)
Stainless Steel Braided Oil Lines
Silicone Couplers
Silicone Vacuum Hoses
Clamps

Kitul...aprox. 3000 euro.
Virgil_DZ1
Ce bine ar fi sa fie asta totul,ai uitat de electronica,ambreiaj,piesele din motor si multe altele,o combinatie din asta de duce peste 10.000EUR si asta spus usor,de obicei ajungi mult mai sus :wink:
81ERY
Deci...punind la socoteala si mana de lucru, alte cheltuiele inerente ce intervin si remaparea ECU -lui...s-ar ajunge pe la 4000 de euro.
Acesta este "stage 1 tubo kit" si presupune o crestere a puterii de la 138 cp la aprox 200 cp in cazul masinii mele.(pt cei care nu stiu e vorba de un hyundai coupe).

Bineinteles ca astfel de kituri se gasesc in general pt aproape orice model de masina...dar cati recurg la acest....."tuning" ?
81ERY
Era vorba de stage 1..... daca mai schimbi ce zici tu...mai schimbi si pistoanele si axele cu came...deja...este muuuult. Este in Constanta o persoana care a facut deja asa ceva...pe un Astra GSI...rezultatul....interesant....chiar foarte smile.gif
Virgil_DZ1
Eu nu cred ca scapi asa de ieftin,parerea mea...vine si transportul si vama si multe probleme odata cu ele,nu este asa de simplu...
Cumperi,montezi si gata....daca vrei sa faci eu iti urez succes si sper s mearga dar nu cred ca este deloc asa de simplu cum crezi tu,nici nu stiu macar daca merge su ecu-l care il ai original sau trebuie sa cumperi unul nou...
81ERY
Transport si vama...nu ar fii problema, le iau cand vin pe acolo...pe la RAdu...smile.gif cu montajul...deja s-a mai produs un astfel de eveniment....pt ceea ce vreau eu...pus pe hartie cam asa ma ajunge....problema este alta.

Este mai rentabil sa imi iau alta masina care sa fie turbo din fabrica la banii astia (Val masinii + val investitiei) ? Bineinteles in cazul asta nu ar mai fii elementul surpriza...Hyundai Coupe turbo.....
Aaa si inca un mic amanunt...prietenul de care povesteam cu Astra turbo...a schimbat 2 motoare pana a reusit sa ii dea de cap. smile.gif
radu_lkv
eu am incercat la vechiul motor de pe calibra (2,0l 16v SFI c20xe) sa-i pun turbo..
-cumparasem turbina cu galeriile
-cumparasem primul piggy back din romania si l-am montat singur
-cumparasem injectoare
-decomprimasem motorul(2 garnituri de chiulasa)
-ma gandeam sa cumpar si intercoolerul

apoi am facut un calcul si ma ducea dublu decat motorul cu totul si nici nu aveam macar 70% din puterea de acum
81ERY
Pai persoana de care vorbesc si-a pus pe c20xe turbo... si este foarte multumita.... intr-adevar l-a ajuns mult mai mult decat daca si-ar fi luat let'u direct... dar rezultatul a fost surprinzator.
Prima oara a mers cu 0.4 in turbina, dupa si-a schimbat pistoanele, axele....acum trage chiar foarte bine masina. Probleme au mai fost cu pompa de benzina.
81ERY
(radu_lkv)
eu am incercat la vechiul motor de pe calibra (2,0l 16v SFI c20xe) sa-i pun turbo..

La tine insa este un mare avantaj....exista let'u...la mine exista...ciuciu biggrin.gif
anndi_nova
deci totul din motor a ramas la fel? bun. cum se comporta? cu ce presiune meri in turbina? si eu ma gandeam la turbo pe motorul de de reno 1721 cc si incerc sa aflu cat mai multe.
isacfani
ceva informatii noi ? pentru kit turbo pe motor renault 1.8 16v : www.bbperformancetuning.com
alex_dpx
Motorul de pe hyundai s coupe turbo nu se potriveste?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.